Joepie, SonSense Storytelling is online!
Nu had ik hier graag gezegd dat alles vlekkeloos is verlopen. Maar dat is helaas niet waar. Verstuurde berichten via m’n site zijn de eerste dagen geblokkeerd. Wacht je nog op antwoord? Stuur alsjeblieft opnieuw. Benieuwd wat er is gebeurd? Lees dan verder.


Hupsakee, de hele website mee

Bijna was het klaar. Alleen nog even mijn domeinnaam inkorten. Dat is echter niet een kwestie van  een paar letters deleten. Eerst moet de nieuwe korte domeinnaam geregistreerd en dan hupsakee, verhuist de hele website mee. Nu loop ik langer mee dan vandaag, met dit soort zaken gaat nog wel eens iets mis. Dubbelcheck bij de provider, gaat dit geen problemen geven? ‘Nee hoor, dit doen we heel vaak en dat gaat gewoon goed komen. Met een week is het geregeld’.


Angstaanjagende boodschap

Een week later bleek m’n verhuisaanvraag nog steeds onderop de stapel te liggen. Na enige pressie van mijn kant, ontving ik wonderwel binnen enkele uren al de melding dat het was gelukt. Blij en vol verwachting klikte ik mijn nieuwe URL aan. En kreeg een foutmelding: een angstaanjagend rood slot met een kruis erdoor. Dat was niet de manier waarop ik mijn website bezoekers wilde ontvangen. Hoe kon dit nou?


Redden wat er te redden valt

De jongens van de hosting hielden vol dat er geen foutmelding was, bij hen werkte het gewoon. Waarschijnlijk typte ik de verkeerde URL in. Er was een schermprint van het rode slot nodig om ze te overtuigen. Hun advies ‘wis je browsergegevens eens’, hielp gelukkig. Mijn website verscheen op het scherm. Alleen wel zonder mijn zorgvuldig gekozen huisstijl instellingen, met een rare lay-out! Natuurlijk was dit niet wat ik hoopte te zien. Gek is dat, maar als je eerst denkt dat je website helemaal is verdwenen, ben je toch vooral opgelucht.


Alles komt goed?

Er zat niets anders op, net zolang pielen en frutselen tot het weer naar m’n zin staat. Aan de slag dan maar, uiteindelijk was ik opnieuw tevreden met het resultaat. Blij dat ik m’n site weer terughad. Trots deelde ik mijn kunstwerk met de buitenwereld, kreeg lieve reacties en mooie complimenten. Wat een prachtige dag, alles was toch nog goed gekomen!


Virtuele muur

Bijna dan. Berichten verstuurd via de contactmodule op SonSense.nl botsten op een virtuele muur. En daar merkte je dus niks van. Niet als afzender en niet als ontvanger. Eerst werkte dit gewoon. De laatste dagen ben ik bezig geweest de misgelopen berichten terug te vinden. Spam log, quarantain, SSL verbinding, STP server, you name it. De hosting boys hebben hun best gedaan, het euvel werd snel verholpen. Maar berichten die voor zaterdag zijn verstuurd, zijn niet meer te achterhalen. Helaas. O wat baal ik daarvan!


Tweede kans

Dus lieve mensen, als je tussen woensdag en zaterdag een bericht hebt verstuurd via de contactmodule op SonSense.nl, dan heb ik die niet ontvangen. Met het schaamrood op de kaken daarom dit verzoek: stuur je bericht alsjeblieft opnieuw. Of mail direct naar info@sonsense.nl. Ik beloof dat ik heel snel bij je in de lucht kom!

Share This